Walk Through na Aerodromu Sarajevo

    Danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo svečano otvorena nova Walk Through prodavnica bescarinske robe. Riječ je o novom konceptu Duty Free prodaje i prvom ove vrste u regionu. Presjecanjem svečane vrpce, federalni ministar prometa i komunikacija gosp. Enver Bijedić je uz prisustvo generalnog direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo gosp. Ivana Veličana i direktora Regal GH gosp. Jože Brodnika, zvanično otvorio ovaj prodajni prostor.
    Međunarodni aerodrom Sarajevo konstantno prati trendove na tržištu i potrebe putnika, te tome nastoji prilagoditi ponudu proizvoda i usluga. S tim ciljem Aerodrom Sarajevo je u saradnji sa firmom Regal GH, odlučio uvesti novi "Walk Through" koncept Duty Free prodaje. Cilj Walk Through - Duty Free Shop-a je da se putnici nakon prolaska kroz pasošku i sigurnosnu kontrolu odmah nađu u samom objektu do ukrcavanja na let.
    Većim asortimanom i proširenjem prodajnog prostora nastojali smo zadržati visoku kvalitetu naših usluga i omogućiti putnicima kupovinu priznatih domaćih proizvoda, ali i najboljih stranih brandova po pristupačnim cijenama. Vjerujemo da će novootvoreni prodajni objekat rezultirati zadovoljstvom naših korisnika usluga, istakao je direktor Aerodroma Sarajevo, gosp. Ivan Veličan.
    Zvaničnom otvaranju novog Duty Free Shop-a prisustvovao je i direktor firme Regal GH koji je izrazio zadovoljstvo što je i Sarajevo, te konkretno Sarajevski aerodrom postalo jedna od karika u lancu trgovina utemeljenih na novom Walk Through konceptu prodaje.
    Vlada Federacije u BiH u potpunosti podupire napore koje Uprava Međunarodnog aerodroma Sarajevo ulaže kako bi pratili najnovije svjetske trendove a koji će i putnicima na sarajevskom aerodromu omogućiti da se osjećaju kao u velikim svjetskim metropolama, rekao je između ostalog ministar prometa i komunikacija, gosp. Enver Bijedić.
    Ovom prilikom direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gosp. Ivan Veličan i direktor Regal GH, gosp. Jože Brodnik uručili su donaciju u iznosu od 2.000 KM humanitarnoj organizaciji "Pomozi.ba", koja će ova sredstva namijeniti Domu za slijepe u Nedžarićima.
    Nova prodavnica na površini većoj od 300 m², nudi više od 6 000 artikala renomiranih svjetskih firmi, ali i značajnu zastupljenost proizvoda domaćih proizvođača. Novi koncept Duty Free Shop-a približiti će putnicima najekskluzivnije robne marke uz degustacije i promocije proizvoda. U ponudi se nalazi širok asortiman proizvoda, od parfema i kozmetike, tekstila i modnih dodataka, igračaka, suvenira, do hrane i pića, te duhanskih proizvoda.
    U posebno uređenom dijelu namijenjenom samo za domaće proizvode putnicima su na raspolaganju bosanskohercegovačka pića, kafa, konditorski proizvodi te izvorni domaći suveniri.
    Nadamo se da će te nas već prilikom narednog putovanja posjetiti i pronaći prigodan poklon za Vas i Vama drage osobe.